3Doodler nyomtató toll anyagszálak

PLA Szálak: Fantasztikus színű szálak. Válassz üde színeinkből.

A PLA gyönyörű színekben pompázó anyag, amit nagyon könnyű formálni. Alkotásnál érdemes a kezeinket is bevetni, mivel a rajzolt formák még 5-8 másodpercig nem teljesen kemények, így tovább formálhatók. A PLA emellett remekül tapad más anyagokhoz, felületekhez, mint például az üveg, fém vagy a textilek. Nyugodtan kombináld a 3D rajzaid más tárgyakkal, anyagokkal! Tegyél tükröket a frissen rajzolt ékszerekbe, vagy rajzolj mágnesre, hogy létrehozz egy hűtőmégnest!

ABS Szálak: Ellenállóbb, keményebb szálak. Javítsd meg műanyag tárgyaid!

Az ABS egy kicsit ellenállóbb anyag, emellett jobban tapad a műanyag felületekhez, mint a PLA, így törött műanyag tárgyak, például telefontokok, szemüvegszárak javítására tökéletesen alkalmas! Az ABS gyorsabban is köt, így könnyebb vele a levegőbe rajzolni, valamint papír felületekről is egyszerűbben lehúzható. Építsd fel az Eiffel tornyot vagy rajzold meg a levegőbe az első szobrod!

FLEXY Szálak: Rugalmas, szilikonszerű, nyújtható, gyűrhető formák!

A FLEXY kicsit olyan, mint a szilikon karkötők anyaga. Rugalmas, nyúlik, hajlik, minden, amit akarsz. Lehet belőle remek ékszert készíteni, de bortartó, pénztárca, nyakkendő és bármi más is rajzolható, aminek nyúlnia kell.

Minden csomagban 25 darab egyenes, méretre vágott (25 cm-es) szál van.
A webshopunkat itt találod

Íme, egy részletes útmutató a 3Doodler anyagszálakhoz:

pla abs flexy
Háromféle anyaggal használhatod a 3Doodlered:

PLA

ABS

FLEXY

Milyen hőfokon?
Alacsony (LO) Magas (HI) Magas (HI)
Mire szeretjük őket használni?
Ablakra, fémre és egy sor másik felületre való rajzoláshoz, mivel jól tapad, valamint áttetsző tárgyak alkotásához. A metálos, csillogó színárnyalatok is nagyon szépek! Szerkezetek megalkotásához, sablonok átrajzolásához, hajlékony tárgyak (például ékszerek, tiara), spirálok, felfelé rajzolandó tárgyak készítéséhez ajánljuk. Ideális kezdő doodlerezőknek! Egy gumiszerű műanyagról van szó, ami sokáig rugalmas marad száradás után is. Hajlítható, nyújtható tárgyak készítéséhez az igazi: ruhaneműk, szalagok, pénztárca vagy akár egy kisebb tásk.
Miből készül?
Növényi eredetű Petróleum Hőre lágyuló poliuretán
Megjelenés:
Különböző áttetszőség Általában fényes felületű Fényes és rugalmas
Kötés, tapadás:
Nagyon jól tapad önmagához és már műanyagokhoz is. Hasonlóképp a papírról is nehezebb lehámozni, mint például az ABS-t. Általában rátapad a papír, amire rajzoltunk és széttépi azt, de vízzel, szivaccsal könnyen le lehet mosni a maradék papírt a kész tárgyunkról. Jól tapad, bár nem annyira mint a PLA. Szükséges lehet emelni a toll hőmérsékletét picit, ha erősebb tapadást szeretnénk. A papírról és már felületekről könnyebben lejön, kevésbé tapad oda, mint a PLA. Jól tapad az üveghez, de kevésbé a fémhez. Papírról nehét leszedni.
Sebezhető pontok:
A pára, napfény, túlmelegedés árthat neki. Ha túl meleg környezetbe kerül (60+ fok, például nyáron a szélvédő) deformálódhat. Hasonlóan nem tesz jót neki a túl sok napfénynek, párának, magas hőmérsékletnek való kitettség, de jobban bírja mindezeket, mint a PLA. Az ABS-hez hasonló.
Keménység:
Kemény, de törékenyebb, mint az ABS. Kemény, jól bírja a használatot FLEXY, tehát teljesen elasztikus!