Itt a 3Doodler Start – a gyerekeknek szánt 3D toll – és egyből 5 dolog, amit imádni fogsz benne!

Boy And Girl Doodling WEB

Itt a 3Doodler Start – a gyerekeknek szánt 3D toll – és egyből 5 dolog, amit imádni fogsz benne!

A 3Doodler csapata februárban jelentette be, hogy a népszerű 3D nyomtatótoll, a 3Doodler Create gyerekeknek szánt verzióján dolgozik. A legkisebbeknek szánt varászceruza az ígérethez híven megérkezett a karácsonyi szezonra. Mostantól leemelhető a hazai játékboltok polcairól és online is megrendelhető a 3doodler.hu-n. A tech játékok piacának meghódítására teremtetett 3D toll többek között akkumulátorral működik, nincs forró alkatrésze és egyedülállóan környezetbarát anyaggal működik, amit akár le is nyelhetünk!

girl-doodling-on-bridge-web

Mi az a 3D nyomtatótoll?

A 3Doodler egy, a 3D nyomtatók elvén működő rajzeszköz, amely felmelegített műanyagot ereszt ki a hegyén. Az anyag azonnal megszilárdul, ahogy elhagyja a tollat, ennek köszönhetően kézzelfogható tárgyakat alkothatunk vele. A 14 éven felülieknek szánt 3Doodler 2.0 már tavaly nagy sikert aratott. Idén továbbfejlesztett utódja, a 3Doodler Create, illetve a most megjelent 3Doodler Start veszi át a helyét.

doodles-start

Mitől olyan klassz a 3Doodler Start?

A 14 év alattiaknak szánt 3Doodler Start úgy lett átalakítva, hogy a fiatalabb korosztály igényeinek jobban megfeleljen, kényelmesebb és egyszerűbb legyen a használata. A játék emellett kiemelkedően környezetbarát, lebomló anyaggal dolgozik, ami a gyártó állítása szerint egészségügyi kockázat nélkül lenyelhető.
Íme 5 dolog, amit imádni fogsz a 3Doodler Startban:

  1. Érintsd meg! Sem a toll hegye, sem a tollat elhagyó anyag nem forró, mivel olyan, különleges bioműanyagot használ, amely elképesztően alacsony hőmérsékleten olvad. Így a kezeinket is bátran bevethetjük az alkotás során.
  2. Nézd, nincsenek zsinórok! Doodlerezz ott, ahol kedved szottyan! Egyetlen töltéssel akár 45-60 percig lehet vezeték nélkül 3D-ben rajzolni a 3Doodler Starttal.
  3. Dobd fel régi játékaidat is! Rajzolj új fejet a Barbie-nak, ugratót a matchboxoknak vagy egészítsd ki a LEGO-ból készült építményeidet. Egy 3Doodler Starttal felszerelt gyerkőc pillanatok alatt meglátja a vásznat a háztartásokban elszaporodó, megunt figurákban és játékokban, amelyek más esetben talán a szemetesben végeznék.
  4. Nincs hulladék! A 3Doodler Start öko-pálcikái a háztartási komposztba dobva vagy a kertben elásva pár hét alatt lebomlanak (a polcon azonban nincs mitől félteni őket). Egészségedre, Földanya!
  5. A móka soha nem érhet véget! Az alapfelszerelésben található anyagszálakkal rengeteg tárgyat rajzolhatunk, hiszen egyetlen 3Doodler pálcika a saját hosszának 10-szeresére is nőhet.

 “A 3Doodler Start kreativitásra, tárgyalkotásra, a térbeliség jobb megértésére inspirál egy teljesen új generációt. Hiszünk benne, hogy a 3Doodler nem csak egy múló hóbort lesz, benne van a potenciál, hogy akár a Minecraft vagy a LEGO, a gyermekkor részévé, ikonikus alkotóeszközévé és játékává váljon.” – állítja Daniel Cowen, a 3Doodler egyik alapítója.

Mostantól a legkisebbeket sem köti a papír és a ceruza. Talán még nem hallottál róla, de a 3Doodler Start az első olyan 3D toll, ami valóban gyerekek számára lett fejlesztve és akár 8 éves kortól biztonságosan használható. Ezáltal lebont minden akadályt a jövő építészei, a bimbózó tervezők és a holnap művészeinek fantáziája előtt. A gyerekek alkotó kedvéhez tökéletesen passzoló eszközt a gyártó 8-13 éves korig ajánlja, ami a 3Doodler Start jellemzőit figyelembe véve egy nagyon óvatos besorolásnak tűnik.  A 3Doodler Start és a 3Doodler Create számos boltban és online is megvásárolható.