Fát és fémet is rajzolhatunk 3D-ben: Bemutatták a 3Doodler PRO-t

PROfeature

Fát és fémet is rajzolhatunk 3D-ben: Bemutatták a 3Doodler PRO-t

A 3Doodler gyártója a Create és a Start piacradobása után újabb szintre emelte a kézi 3D nyomtatás vagy akár térben skiccelés művészetét és piacra dobta a 3Doodler PRO 3D tollat, a mérnökök, designerek, szakmai felhasználók számára fejlesztett 3D nyomtatótollat. Európában decemberben várható a termék megjelenése.

A berlini IFA-n bemutatott alkotóeszköz az első professzionális felhasználásra szánt 3D nyomtatótoll a piacon. Egyedülálló és sokoldalú prototipizáló eszköznek szánják, amely szélesebb alapanyag-választékának és beállítási lehetőségeinek köszönhetően tökéletes alkotóeszköz lesz az építészek, mérnökök, művészek és kreatív alkotók kezében.

3doodler-pro

 

Többféle alapanyag, izgalmas felhasználási lehetőségek

A 3Doodler Create PLA, ABS és FLEXY alapanyagszálain kívül a 3Doodler PRO a 3D nyomtatótollak között elsőként egy sor különleges, más anyagokkal dúsított műanyagpálcikával képes három dimenzióban rajzolni.

Fém

Sutba az öntödékkel. Valódi bronzzal és rézzel dúsított fém filamentszálakkal keményebb és nehezebb tárgyakat lehet alkotni. A doodlerezett modellek csiszolhatók, polírozhatók, hogy fémes-fényesen ragyogjanak. Bár nem írják a lehetőséget, de már várjuk, hogy letesztelhessük azt, hogy sütőben szépen kiolvasztható-e a műanyag a felépített struktúra fémrészecskéi közül.

Fa

Szintén valódia farostokkal kevert anyagszálakat is tud kezelni a 3Doodler PRO. Természetes hatású, fa illatú összetett vagy légies formák várhatók, amelyek akár az asztalosok, faipari kézművesek fantáziáját is fellobogtathatják.

Nylon

Divattervezők, vigyázzatok, kísértés a láthatáron! A nylon filament anyagszerű érzetet kelt, ráadásul szövetfestékkel festhető!

Polikarbonát

Magas olvadási hőmérséklet, kemény alapanyag – időt, természeti “csapásokat”, hőmérsékletet álló alkotásokat ígér az új 3Doodler polikarbonát alapanyag.

Teljes döntési szabadság

A 3Doodler PRO 3D toll minden egyes beállítása finomhangolható az aktuális feladatunkhoz és célunkhoz. Mind a sebesség, mind a hőmérséklet precízen állítható, melyről jelenidejű visszajelzést a toll testén helyet kapott LCD kijelző ad. A beépített ventillátor intenzitását állítva a hűtés és így az anyag szilárdulása fölött is teljes hatalommal bírunk.

A megújult, profi belső kialakítást gyönyörű szénszálas ház zárja magába. A designos, high-tech és multifunkciós profi 3D nyomtatótollnak minden porcikája úgy lett átalakítva, hogy bírja a strapát, amit az intenzív, szakmai felhasználók róhatnak rá, és könnyedén kezelje az alapanyagok ilyen széles skáláját is fittyet hányva arra, hogy mennyire másképp viselkednek felhasználás során. Az alkotói szabadságnak meg is van az ára: a 100 dolláros Create modellel szemben a PRO jelenleg 250 dollárért rendelhető Amerikában.

3doodler-pro-hanging-lampshadesmall