Új kreatív oktatási ötletek: Design Kihívások 3Doodler 3D Nyomtatótollal!

oktatás 3d nyomtatótollal

Új kreatív oktatási ötletek: Design Kihívások 3Doodler 3D Nyomtatótollal!

A 3Doodler csapata tanárokkal és diákokkal közös összefogásban új ötletekkel állt elő a 3Doodler 3D nyomtatótollak tantermi alkalmazására: design versenykiírásokkal bővült a már amúgyis gazdag iskolai forrásgyűjteményük. A kihívások mögött az volt a koncepció, hogy olyan feladatokat adjon a diákoknak, amelyeken keresztül megtanulják alkalmazni a környezetükben található anyagokat mindennapi problémák megoldására.

A 3Doodler 3D nyomtatótollakat már több mint 1000 iskolában alkalmazzák világszerte az oktatás szinesítésére. A tapasztalatok alapján a 3D tollak alkalmazása leköti a fiatalokat, növeli a koncentrációt, hatékonyan alkalmazható figyelemzavaros gyermekek oktatásában, emellett felkelti a lányok érdeklődését is a műszaki tantárgyak és hivatások iránt. Nagy kedvezményekkel igyekszik a vállalat támogatni az iskolákat: kevesebb, mint egy 3D nyomtató áráért, összesen 40% kedvezménnyel 6 darab vagy akár 12 darab 3D tollat tartalmazó 3Doodler EDU oktatási csomagok állnak a szakkörök, műhelyek, iskolák, könyvtárak vagy múzeumi foglalkozások rendelkezésére.

Mint pedagógusnak, a design versenyek jó ötletekkel szolgálhatnak az oktatói eszköztár bővítésére, segítenek tantárgyak közötti, interdiszciplináris feladatok kitalálásában, és közös problémamegoldásra motiválják a tanulókat. A 3Doodler csapat állítása szerint néhány hetente számíthatunk tőlük újabb ötletekre a kategóriában. Egyelőre 5 db projektkiírás található az oldalukon:

  • Kéz vs Gép: egy géppel gyártott tárgy lemásolása 3Doodlerrel
  • Geometriai kihívás: különböző formák és struktúrák teherbírásának tesztelése
  • Fejleszd a városod! Megoldás skiccelése egy a környezetünkben létező problémára
  • Művészek vs Mérnökök: A két szakterület közötti határvonallal való kísérletezés
  • Egy szó tartalma: kalligráfiai és önkifejezési kísérletezés, egyben struktúrák építése