Karácsonyi ajándék vagy a leguniverzálisabb ajándékkészítő eszköz?

karácsonyi 3doodler hógömb

Karácsonyi ajándék vagy a leguniverzálisabb ajándékkészítő eszköz?

Az ünnepek közeledte a város éjszakai fényeinek szaporodásán túl a 3D nyomtatótollak keresettségén is érződik. Érdeklődve figyeljük, hogy a 3Doodler két arca közül, ami az ünnepi szerepét illeti, ki, melyik miatt keres fel minket. A többség ebben az időszakban természetesen ajándékba szerzi be egy-egy kedves, kreatív barátjának vagy nyughatatlan fantáziával megáldott családtagjának. Egy másik csoport viszont saját felhasználásra veszi, hogy azzal készítsen szeretteiknek teljesen egyedi, személyre szabott karácsonyi ajándékokat. Te melyik csoportba tartozol?

Először is, a 3Doodler 2.0 nyomtatótoll szerintünk is egy klassz ajándék. Ha nem lőttük volna már el a legtöbben ezt az opciót az utóbbi évek során (még az első 3Doodler nyomtatótollal), akkor most valószínűleg mi is ezt adnánk át 1-2 barátunknak és családtagunknak a karácsonyfa árnyékában. A 3D toll olyan meglepetés, ami egyszerre szokatlan, kicsit geek, kicsit high-tech, mégis egyszerű és inspiráló. Azt üzeni az ajándékozottnak, hogy kreatívnak tartjuk, szeretjük az ötleteit, jó a kézügyessége és biztosak vagyunk benne, hogy remek dolgokat tudna ezzel az eszközzel létrehozni. Igazi kis önbizalom-bomba, ha ezt így ki is mondjuk! Miért gondoljuk ezen kívül, hogy szerencsés ember, akit egy 3Doodler vár a fa alatt?

Ezer az egyben ajándék

Egy kreatív eszközről van szó, így az ajándék nem maga a 3Doodler, hanem a végtelen alkotás lehetősége, és mindaz a potenciális, jövőbeli tárgy, amelyet az ajándékozott létrehoz az eszközzel.

Az alapcsomagba a toll mellé két anyagszál csomag, tehát összesen 50 szál filament került. Sokan kérdezik, hogy ez mennyi tárgyra elég? Mi pedig azt, hogy mekkora egy tárgy, és milyen színekből áll? J Két oldalról tudjuk ezt megközelíteni. Az egyik az, hogy egy 25 db-os szálcsomag 3-4 óra önfeledt doodlerezésre elég. A másik megoldás pedig, ha példákat mutatunk. Körülbelül 20 szálból, tehát nem egész egy csomagból, meg lehet rajzolni egy majdnem 30 cm-es Eiffel tornyot! Nem kis meló. Ha pedig vicces szemüvegkeretekben gondolkodunk, akkor elképzeléstől függően 4-6 szállal számolhatunk. Ezen a linken azonnal találhatunk sablont 10 különböző szemüveg dizájnhoz.

A 3Doodlerrel a lányok nem csak a tollat kapják, hanem tengernyi ékszert, tiarát, rózsaszín képkeretet, Barbie új ruháit és világító egyszarvúkat. A fiúk tolltartót, matchboxot, Batmobilt, Star Wars figurákat, rakétát, helikoptert és kitűzőket. A felnőttek lakásdekorációt, pénztárcát, egy önkifejező- és egy univerzális háztartási javítóeszközt is, hiszen az ABS szálakkal a törött vagy repedt műanyagtárgyakat is pillanatok alatt meg lehet javítani.

karácsonyi 3doodler hógömb

Az alkotás öröme

A 3Doodlerrel élményt, kikapcsolódást, kreatív flow-ban eltöltött időt is ajándékozunk. Megengedjük magunknak az angol kifejezést, mert a ’flow’ gondolata épp egy magyar embertől, Csíkszentmihályi Mihálytól származik. A flow-élmény a boldogság egy lehetséges útját kínálja fel és dióhéjban azt az állapotot jelenti, amikor teljesen elmélyülünk abban a tevékenységben, amit csinálunk. A koncentrálás magas foka miatt a mindennapi problémák megszűnnek, háttérbe szorulnak a negatív gondolatok és az ember energikusnak, boldognak érzi magát. A 3Doodlerrel ez az állapot alkotás közben hipsz-hopsz előidézhető. Ez már akkor bebizonyosodik, amikor először próbálgatjuk az eszközt és tanuljuk ki a működését, praktikáit. Ki kell ugyanis tapasztalni a PLA, az ABS és a FLEXY anyagok viselkedése közti különbségeket, a 3Doodler adagolási sebességét, az új kézmozdulatokat, az anyagok szilárdulásának a gyorsaságát vagy azt, hogy melyik mihez és hogyan tapad oda. Ez a gyakorlási folyamat jó esetben a tanulás és a szórakozás megfelelő arányát adja, utána pedig egyre nehezebb projektekbe kezdve folyamatosan megmarad az a fajta kihívás érzet, ami teljesen leköti az alkotót.
Tehát lényegében, ha olyan embernek adjuk a 3D tollat, aki szeret alkotni, akkor nemcsak egy tárgyat, hanem boldogságban eltöltött, gondtalan órákat is adunk ajándékba!

 

 

A ló másik oldalán: Mit készíthetünk karácsonyi ajándéknak a 3Doodlerrel?

Az ital kedvelőinek

Legyen az bor, whiskey, sör vagy pezsgő, ez a kézi 3D nyomtatású bortartó sablon jó kiindulási alap lehet, hogy feldobjuk és személyessé tegyük ezt az univerzálisan mindig beváló ajándékot.

ajándék ital tartó

 

A sport-őrülteknek

Noha olyat is láttunk már, hogy cipőt doodlerezzen valaki, azért a sportcipő projektet még egy 3D nyomtatótollat tulajdonló alkotó sem vállalta magára. Azonban egy színes telefontartó karpánt a legtöbb sportolónak hasznos és figyelmes ajándék lehet.

sport karpánt

 

A hátizsákos utazóknak

Megszállott utazóknak rajzolhatunk repülőgép vagy FLEXY anyagszálakkal egyedi tokot az útlevelüknek. Jól jöhet egy doodlerezett névvel ellátott csomagcímke tartó is.

repülőgép ajándékba

 

Azoknak, akiknek utánunk a hasuk a következő legfontosabb

Ezeket a sablonokat követve vidám ételeket formázó kitűzőket rajzolhatunk, ezen a másik linken pedig egy étel letakaró búra megrajzolásához kapunk lépésre-lépésre útmutatásokat.

kitűzők

 

A kellemes illatok és a szépség tisztelőinek

A 3Doodler tollal a lakásdekoráció is egyszerűbb, mint valaha. Itt van például ez a pot-pourri tartó vagy percek alatt készíthetünk egy készlet poháralátétet, akár a család minden tagjának névre szólóan. Kertészvénával megáldott szeretteink pedig biztosan örülnének egy rugalmas, plafonról lógatható kaspó tartónak, ami passzul a nappalijuk színvilágához.

ünnepi dísz

 

BFF karkötők helyett

Nagyobb baráti társag esetén gond szokott lenni, hogy mindenkinek szeretnénk adni valamit, de a sok kicsi, együtt már egész nagy kiadás lehet. A 3Doodlerrel ezt a problémát is kreatívan megoldhatjuk például úgy, hogy összeillő kulcstartókat rajzolunk nekik karácsonyra.

barátság kulcstartó ajándékba

 

Szerencsejátékosoknak és flipper virtuózoknak

Ha valakinek ezek az ötletek mind egy szálig túl egyszerűnek tűnnek és nincs meggyőződve, hogy a 3Doodlerrel funkcionális tárgyak is készülhetnek, akkor álljon itt ellenpéldának ez a 3Doodlerezett pinball.

doodlerezett pinball

 

Legény- vagy lánybúcsúra

Ezeknek a buliknak gyakori kelléke az egyen póló. A FLEXY szálaknak köszönhetően pedig már az egyedi pólómintát sem kell idegen kezekre bíznunk.

ajándék egyedi póló